Bowls

Bowls, niet te verwarren met bowling, is een balspel waarbij een speler met een set van vier ballen (de bowls) speelt. Men kan bowls zowel buiten (outdoor bowls) als binnen in een hal spelen (indoor bowls). Het doel van het spel is eenvoudig. Gooi uw bal (de bowl) zo dicht mogelijk bij de kleine witte bal (de jack). Zo scoor je een punt. Het klinkt gemakkelijk, maar het feit dat de bowls niet in een rechte lijn rollen, voegt een tactische uitdaging toe.

Bowls wordt namelijk gespeeld met ballen die zijn voorzien van een bi-as. Dat wil zeggen dat de bal aan één zijde plat is. Daardoor rollen de bowls niet in een rechte lijn, maar in een curve. Het spelen van bowls heeft te maken met concentratie, vaardigheid, teamgeest en een beetje geluk om de wedstrijd te kunnen winnen, want de tegenstander stelt natuurlijk alles in het werk om met zijn/haar bal dichter bij de jack te gooien of zelfs jouw bowl weg te spelen.

Bowls wordt binnen gespeeld op matten van 30 meter lang en 4 meter breed. Op elke mat kan zowel een single partij (één tegen één), een pairs partij (twee tegen twee), een triple partij (drie tegen drie) of een fours partij (vier tegen vier) worden gespeeld. Het spel kan worden gespeeld in recreatief of in competitieverband.

De Bowlsvereniging Schouwen speelt elke dinsdagochtend binnen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Leuk om een keer te komen kijken of mee te doen, u bent altijd welkom!